30TI DENNÍ VÝZVA, Marika Janečková

13. května 2014Rozhovory s vítězi

1. místo, cena veřejnosti 2014. Všichni občas potřebují povzbudit. Projekt 30ti denní výzva povzbudí hlavně k cvičení.

30tidenni-vyzva

Jak hodnotíte podporu, kterou jste obdrželi v rámci grantu Nastartujte se? Jak vám prospěla finanční a jak nefinanční (poradenství, služeb od partnerů, publicita apod.)?

Celá soutěž byla naprosto perfektní. Publicita nám pomohla a každý den se v kanceláři koukáme na výherní šek, který nám připomíná naší výhru v soutěži Nastartujte se. Za penízky jsme si koupili nový parádní počítač a můžeme tak tvořit zase o něco lepší výzvy. Dokonce výhra v soutěži hrála i dost důležitou roli při získání ochranné známky se kterou jsme měli docela problém.

Máte nějakou radu, tip pro ty, kteří se budou hlásit do dalšího Nastartujte se?

My jsme se bohužel rozhodli přihlásit se do soutěže na poslední chvíli a pak jsme všechno dělali hrozně narychlo. Dokonce i v průběhu hlasování jsme byli pracovně mimo ČR. Proto bych poradila, aby lidičky neotáleli a udělali si na všechno dost času. Aby na videu ukázali opravdu to podstatné o čem jejich projekt je – přímočaře, jednoduše.

Jak se vám podařilo splnit vaše plány v roce 2015 a jaké máte plány na letošní rok? Co považujete za největší svůj úspěch?

Jelikož nám přišlo do života to největší štěstí – miminko :-) tak se všechny plány musely dost změnit. Ale za největší úspěch považuji to, že jsou nám lidi stále věrní i přes můj pracovní výpadek.  A že počet lidí co s námi cvičí, neustále roste. Za to jsem opravdu hrozně vděčná. Plány máme OBROVSKÉ! Momentálně pracujeme na novém druhu výzvy, která bude na 60 dní. Pracujeme na novém webu a VIP členství. Náš cíl je – být tou nejlepší stránkou pro začátečníky v oblasti zdravého životního stylu a lidi co potřebují pomoci s redukcí své váhy.

Určitě bych nic neudělala jinak

Daří se vám expandovat na zahraniční trhy a co by vám v tomto úsilí pomohlo?

Myslím, že by to určitě šlo a dost věřím tomu, že by náš projekt zaujal. Nejvíce by nám pomohlo, kdyby bylo více času. :-) Ono dostat náš projekt do zahraničí, bude úplně stejně náročné jako se mu věnovat tady. Museli bychom méně tvořit a více šířit a to se nám zatím nechce, protože máme plné hlavy nápadů. Ale web máme připraven na spuštění anglické verze, takže je to určitě jen otázka času. 

Vnímáte něco zásadního, co vás v rozvoji byznysu brzdí?

:-) No teď zrovna půjdu na kurz „Plánování projektu krok za krokem“. Myslím, že všechno děláme moc nahodile, máme zbytečné prodlevy a nevyužíváme svůj pracovní čas na 100%. Pak to dohání člověk doma a je vlastně pořád nespokojený, že něco neudělal. Je dobré, když něco děláte na 100%, ale nesmí vás to pohltit. Takže tohle bych chtěla určitě změnit. Více plánovat, udělat si v tom všem větší pořádek a zaměřovat se na to důležité. To, že to tak teď nemáme, nás určitě dost brzdí.

Je nějaké rozhodnutí, které byste v začátcích svého podnikání udělali jinak nebo naopak rozhodnutí, které Vás zásadně posunulo dál?

Určitě bych nic neudělala jinak. Já mám takovou zásadu, že si vždy řeknu - v té chvíli jsem to určitě udělala, jak nejlépe jsem uměla. A jinak si myslím, že každé rozhodnutí nás posouvá, i když bylo špatné. Člověk aspoň ví, čemu se má příště vyvarovat.