SENS - cvrččí tyčinky, Radek Hušek

16. května 2016Rozhovory s vítězi

3.místo, cena odborné poroty 2016. Čtete správně, tyčinky z cvrčků, které jsou i benefitem pro naše zdraví. Snaha o zařazení hmyzu do běžné stravy začala u tyčinek.

sens

Popište stručně a srozumitelně vás produkt/službu.

Snažíme se z hmyzu udělat běžnou součást stravy. Děláme proteinové tyčinky s cvrččí moukou, protože tento hmyz je stejně kvalitním zdrojem bílkovin jako maso, ale na jejich produkci je potřeba 10x méně krmiva a vyprodukuj se přitom 100x méně skleníkových plynů. Jsou fakt chutný.

Výhra pro nás znamenala, že jdeme správným směrem.

Co pro vás umístění v Nastartujte se znamená a jak jste se o soutěži dozvěděli?

My se startujeme každý den, tak to byla správná volba přihlásit se do této soutěže. Výhra pro nás znamenala, že jdeme správným směrem.

Jak konkrétně jste použili ceny získané v soutěži?

Náš projekt potřebuje poměrně hodně financí, tak jsme 50 tisíc, které jsme vyhráli, použili na zjištění nutričních hodnot a otestování nezávadnosti našich surovin.

Kam se Vaše podnikání za poslední půlrok posunulo a jaké máte další plány?

Posunuli jsme se vážně hodně, získali jsme investora, byli jsme na mentoringu v San Francisco, ale co je nejdůležitější, podařilo se nám vyrobit naše tyčinky. Jsou ve čtyřech příchutích. Říkáme tomu svačinka bez výčitek, protože jsou nutričně hodně zajímavé. Dají se koupit přes náš web www.sensbar.com a míříme s nimi hlavně do světa. Tak nám držte palce.