Známe vítěze Nastartujte se 2020

12. prosince 2020Rozhovory s vítězi

V pátek 11. prosince proběhlo vyhlášení vítězů soutěže Nastartujte se. Vyhlášení se již tradičně konalo v rámci Dne podnikatelů, který pořádá AMSP ČR. Tentokrát však proběhlo historicky poprvé částečně v online prostředí. Podívejte se kdo vyhrál.

Vitezove-Nastartujte-se-2020-a-Jan-Kubalek-(KB)

Letošní ročník soutěže Nastartujte se měl i přes, nebo možná právě kvůli letošní složité situaci nejvyšší účast projektů ve své historii. Celkem se přihlásilo 65 projektů, které splnily podmínky soutěže - IČO staré maximálně 24 měsíců a podnikatelský účet v KB. A kdo tedy zvítězil?

1. místo odborné poroty - Pealock

Pealock-1-misto-Marek-Vala-a-Jan-Kubalek-(KB).jpg

Na fotce vlevo Marek Vala a v pravo Jan Kubálek (KB)

Výhercem ceny odborné poroty se stal projekt Pealock, za kterým stojí Marek Vala. Jedná se o inovativní elektronický zámek pro sportovní vybavení, jako jsou lyže, kolo, ale i elektrokoloběžka, kočárek atd. 
Nápad na vytvoření takového zámku přišel po tom, co Markovi ukradli lyže v Rakousku. Hledal řešení, které by lidem pomohlo ochránit svůj majetek a přitom nezabere moc místa.

Po třech letech vývoje spatřil světlo světa Pealock. Ten má pohybový senzor, integrovaný alarm 110 db a je napojený na telefon uživatele. Pásek je vyrobený z odolného materiálu, uvnitř kterého jsou ocelová lanka, kevlarová výplň a vodiče připojené k alarmu. Pealock je velmi kompaktní a jednoduše jej můžete dát do kapsy cyklodresu, či lyžařské bundy. Váží pouze 140g.

Cena: 300 000 Kč od Komerční banky a služby od partnerů v hodnotě 217 500 Kč.

2. místo odborné poroty - VR Education

VR-Education-Pavel-Pavlas-2-misto.jpg

Na fotce Pavel Pavlas

Na druhé příčce se umístilo VR Education (Petr Sanetrník, Pavel Pavlas a Pavel Přecechtěl). S tímto projektem si budují pevnou pozici na rychle rostoucím trhu virtuální a rozšířené reality. Zabývají se primárně školením, pro které využívají 360⁰ video. To má tu výhodu, že zaměstnanci jsou školení přímo „v prostorech“ kde budou pracovat. Navíc je to levnější varianta, než vytvářet grafickou animaci. A proč se školit ve VR? Protože je velký rozdíl přečíst si „nevstupujte do drah vysokozdvižných vozíků – nebezpečí úrazu“ a nebo tam ve VR vkročit a nechat se „srazit“.

3. místo odborné poroty - Nachozeno

Nachozeno-3-misto-Tomas-Nosek.jpg

Na fotce Tomáš Nosek

Třetí místo přiřadila porota projektu Nachozeno (Dominik Rosenberg, Tomáš Nosek, Daniela Pospíchalová). Jedná se o hru, která jde vstříc trendu „digitání abstinence“, tedy strávit den bez mobilu, počítače apod. Hra je vytvořena pro konkrétní město – aktuální je hotový Telč a před dokončením je Liberec. Ve výchozím bodu hru rozbalíte a musíte zjistit, kam dál. Hra vás postupně městem provází a poznáváte ho tak z pohledu místního člověka, který ví, kam stojí za to zajít.

E15 Cena veřejnosti - Výroba flašinetů – ateliér Petrov

E15-Cena-verejnosti-Frantisek-Petrovic.jpg

Na fotce František Petrovič

Projektem s nejvíce hlasy od fanoušků a tím pádem vítězem E15 Ceny veřejnosti je projekt Františka Petroviče Výroba flašinetů – ateliér Petrov. Tento projekt kombinuje tradiční řemeslo s moderní technologií, takže pan Petrovič může svým zákazníkům nabídnout jak mechanický, tak elektronický flašinet.

Pokud jste neviděli online přenos Dne podnikatelů 2020, tak se můžete podívat na záznam. Část týkající se Nastartujte se začíná v 1:51:30.

Všem výhercům gratulujeme a doufáme, že o nich ještě hodně uslyšíme. Věříme, že k úspěchu jim pomůže i finanční odměna od KB a služby od partnerů soutěže.