Žížalica

100% přírodní organické hnojivo

"Žížalica: Pro zdravou půdu, pro zdraví nás všechny. Oživte půdu, oživte život!"
Zdraví půdy je klíčovým faktorem pro úspěšné pěstování plodin a udržitelné zemědělství. Použití výrobků z vermikompostu a biouhlu výrazně přispívá k zlepšení půdního zdraví a celkové kvality půdy.
Zlepšení půdní struktury: Výrobky z vermikompostu a biouhlu obsahují organickou hmotu, která zlepšuje strukturu půdy. To znamená lepší propustnost vzduchu a vody, což je pro růst rostlin nezbytné.
Zvýšení půdní biodiverzity: Preparáty z těchto výrobků obsahují mikroorganismy, které přispívají k rozmanitosti půdního mikrobiálního společenství. To má pozitivní vliv na růst rostlin a zpracování organických látek.
Dodání živin: Vermikompost a biouhel obsahují živiny, které jsou uvolňovány postupně do půdy. To snižuje riziko přehnojení a zároveň poskytuje rostlinám konzistentní zásobu živin.
Zachycení vlhkosti: Biouhel má schopnost zadržovat vodu, což je zvláště v suchých oblastech velkou výhodou. Rostliny mají k dispozici vlhkost i v období nižších srážek.
Redukce eroze: Aplikace biouhlu jako vrstvy mulče na půdě pomáhá chránit půdu před erozí způsobenou větrem nebo deštěm.
Podpora mikrobiální aktivity: Mikroorganismy z výrobků z vermikompostu a biouhlu podporují mikrobiální aktivitu v půdě. To zahrnuje rozklad organických látek, fixaci dusíku a jiné důležité procesy.
Snížení potřeby chemických hnojiv a pesticidů: Zlepšením půdní struktury a mikrobiální aktivity můžete snížit potřebu syntetických hnojiv a pesticidů, což má pozitivní vliv na životní prostředí.
Udržení pH půdy: Výrobky z vermikompostu a biouhlu mohou pomoci udržet stabilní pH půdy, což je důležité pro optimální vstřebávání živin rostlinami.
Zvýšení uhlíkového obsahu: Přidání biouhlu do půdy může zvýšit obsah organického uhlíku, což má pozitivní vliv na klima a půdní plodnost.
Zlepšení zdraví půdy pomocí výrobků z vermikompostu a biouhlu je dlouhodobý proces, který může přinést významné výhody pro dlouhodobou udržitelnost vašeho pěstování.