Kosmetika z jablečného octu

Jsme nová česká firma vyrábějící přírodní kosmetiku z bio jablečného octu, vyráběného v České republice.

Důvod pro založení firmy, jsou ověřené účinky jablečného octu. Jablečný ocet se využívá v kuchyni, přírodním léčitelství, v kosmetice. Ve výrobě používáme český bio jablečný ocet. Chceme vyrábět přírodní kosmetiku bez alergenů, silikonů, parabenů. Naši kosmetiku můžou použít i vegani.
Také chceme ulehčit přírodě a vyrábíme balení pro bezobalové prodejny.
Jedno jablko denně - půl zdraví.

O projektu

Na počátku bylo jablko …. I Eva v ráji, která se dozvěděla od hada o účincích jablka, riskla, a i přes zákaz od Boha, jablko utrhla, a dala ho Adamovi s vědomím, že mu dává to nejlepší, co v ráji je.
Věřila, že jablko je prospěšné pro jeho zdraví, díky obsahu cenných vitamínů, minerálů i vlákniny.
Jedno jablko denně – půl zdraví, řekla si.
Jablko je tady s námi od začátku stvoření světa. Lidé jej jedli, dělali z něj mošt a pak když jim náhodou zkvasil, zjistili, že vznikne zázračný elixír, který si dokáže zachovat všechny enzymy, vitamíny, minerály. Tento elixír nazvali jablečný ocet.
Jablečný ocet byl po tisíciletí užíván nejen jako léčivý elixír, ale i jako čistící a detoxikační prostředek k odstranění zárodků, bakterií, zápachů, a dokonce i skvrn.
Pro své antimykotické, antibakteriální a čistící vlastnosti se začal používat i v kosmetických přípravcích. Jablečný ocet napomáhá udržovat přirozeně mírně kyselé pH pokožky, čímž podporuje její přirozenou obranyschopnost vůči vnějším vlivům.
Proto jsme založili českou firmu, která využívá tyto vlastnosti jablečného octu, vyvíjí a vyrábí z něj nové produkty.
Výrobky jsou baleny jak do menších baleních, tak i do velkých balení určené pro bezobalové prodejny. Chceme tímto ušetřit přírodě a snížit spotřebu obalů.
Chceme vytvořit ucelenou řadu výrobků z jablečného octu, vyrábět šampóny, sprchové gely, vlasové kondicionéry, octové mastě, čističe.
Složení výrobků se snažíme obohatit o látky, které v České republice nejsou rozšířeny jako třeba jablečné kmenové buňky.
Spokojení zákazníci žádají rozšíření kosmetické řady, to je impuls do dalšího vývoje.

Hlavní cíle

  • Využít jedinečných vlastností jablečného octu a vytvořit ucelenou kosmetickou řadu.
  • Šetřit přírodu díky balením pro bezobalové obchody.

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.