Refsite

Ověřené reference ze stavebnictví na jednom místě. Váš rádce pro úspory energie.

Refsite je nový nezávislý portál pro sdílení a hodnocení referencí firem za stavebnictví na jednom místě. Refsite vás bude inspirovat při stavbě domu díky zkušenostem ostatních majitelů ve vašem okolí. Díky Refsite výpočetním nástrojů si vypočtete návratnost úsporných opatření, úsporu energie a tedy i peněz. Na Refsite najdete ve vašem okolí odborníky, specialisty, auditory, kteří vám pomohou získat dotace a vyberete firmu či produkt podle ověřených recenzí.

Refsite, i hledání může být radost

O projektu

Tam kde končí Heureka, začíná Refsite. Srovnávač a rádce při hledání energeticky úsporných řešení.
Hledáte úspornou technologii s dlouhodobými zkušenostmi zákazníků, firmu podle ověřených recenzí z vašeho okolí nebo jen experta, který vám nezávisle poradí a ani nevíte, že bydlí za rohem?
Již nemusíte hledat jinde. Vše je nyní na jednom místě, na Refsite. Refsite je nový nezávislý portál nejen pro sdílení a hodnocení referencí firem ze stavebnictví na jednom místě.
Současné stavebnictví prožívá revoluci. Evropská legislativa a konflikt na Ukrajině nás motivuje čím dál více se zabývat úsporami energie, obnovitelnými zdroji energie a udržitelným stavebnictvím.
Lidé, kteří staví, rekonstruují, či jen požadují energeticky efektivní úsporné řešení, hledají inspiraci a případy dobré praxe, hledají ověřené reference/recenze v oboru stavebnictví od lidí, kteří mají osobní ideální dlouhodobé zkušenosti.
Lidé také při stavbě či rekonstrukci hledají specializované projektanty, energetické konzultanty a auditory, kteří jim poradí s úspornými opatřeními ať již bezplatně nebo za úplatu.

Refsite je prostorem, kde zájemce najde specializovaného odborníka, konzultanta, projektanta ze svého okolí přesně v té fázi stavby, kde se zrovna nachází. Refsite je navíc novým pomocníkem, kde zájemci mohou najít nezávislé informace od konzultantů EKIS a využít také výpočetní nástroje zaměřené na úspory energie. Výpočetní nástroje pak tvoří samotní nezávislí energetičtí auditoři a poradci EKIS.

Refsite je rozdělen do 5 fází projektu (recenze/reference, výpočetní nástroje, sociální sít osob ze stavebnictví, katalog úsporných opatření, marketplace). Každá fáze projektu má svojí monetizační strategii (obchodní model) pro jednotlivé cílové skupiny.

Hlavní cíle

  • Edukace úspor energie
  • Sdílení zkušeností majitelů nemovitostí
  • Výpočetní nástroje na úspory energie
  • Sociální sít lidí ve stavebnictví

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.