Schovaná bouda

Schovaná bouda je místo, kde se lidé mohou schovat před dnešní uspěchanou dobou a zažít ničím nerušený odpočinek v přírodě.

Schovaná bouda je projekt dvou mladých studentů, kteří si jednoho dne řekli, že vezmou všechny své úspory a splní si svůj sen. Ten spočívá ve vytvoření soběstačného ubytování na okraji CHKO Brdy na konci jedné malé vesničky (jelikož je schovaná tak nemůžeme říct kde přesně). Na začátek to byla pouze jedna bouda na spaní, ale postupem času vykrystalizoval náš plán a k boudě se přidala také sauna a kuchyňka. V celém objektu se snažíme dbát na zdraví jak naše, tak lidí, kteří si chtějí odpočinout. Veškeré osvětlení se snažíme konzultovat s předním českým světlařem Hynkem Medřickým, aby žádné světlo nenarušovalo cyrkadiánní rytmus. Jelikož se snažíme o soběstačné a také ekologické ubytování tak jsme také vystavěli ekologické zpracovávání odpadu abychom nezatěžovali krásnou krajinu okolo nás.
Na chvíli se schovat je vlastně přání nás všech.

O projektu

Schovaná bouda stojí u rodinného mlýna, který existuje už od roku 1763. Snažíme se, aby vše, co na projektu děláme nám prošlo rukama a tak jsme do každé části dali kus sebe. Abychom nějak popsali jak přesně tento projekt vznikl, tak si přestavte že se vám naskytne příležitost, která se nedá odmítnout. A přesně to se stalo. Jeden inzerát a hned jsme věděli co budeme v životě dělat. Vzali jsme úspory a koupili první boudy. Pak následovaly 3 měsíce náročné práce, kde jsme museli pokácet nějaké stromy, připravit základ a také natáhnout elektriku a taky vodu. Následně jsme pracovali na tom, aby jsme mohli spustit kampaň na platformě HITHIT, kde jsme chtěli pomocí crowdfundingu vybrat další finance na náš projekt. To se nám povedlo a tak jsme se rozhodli, že místo jako je Schovaná bouda posuneme na další level. Začali jsme řešit ekologické zpracovaná odpadu, zadržování dešťové vody a také soběstačnost na elektrické energii. Také jsme připravili plány na kuchyňku a také na saunu, kterou budou moct naši zákaznici využívat.

A příští rok bychom se rádi pustili do revitalizace a obnovy starého rybníka a začali renovovat stávající mlýn, aby jsme si mohli splnit další náš sen a to vytvořit udržitelné místo pro svatby a také větší ubytování.

Hlavní cíle

  • Vytvořit soběstačné ubytování v přírodě
  • Poskytnout lidem zdravé prostředí
  • Revitalizace krajiny
  • Netradiční místo pro svatby

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.