Výzkum a vývoj - Futureli

Začínající česká firma několika mladých lidí, co spojili své síly a rozhodli se inovovat náš svět v oblasti elektrotechniky.

Pomáháme našim klientům otevřít dveře do budoucnosti, a určovat tak směr moderních technologií. Máme zkušenosti s výzkumem, vývojem i výrobou elektroniky od mikroprocesorů až po výkonovou elektroniku. Též máme zkušenosti v oblasti mechaniky, materiálového inženýrství a designu. To vnímáme jako naši silnou stránku, neboť ve spojení našich znalostí dokážeme konkurovat i relativně větším firmám. U nás dokážeme pojmout zrozenou myšlenku, projít s ní celým procesem výzkumu až po samotný vývoj, dát jí tvář a život. Nedávno jsme tak realizovali jeden z našich projektů pro českou uměleckou skupinu Pyroterra, kde byl výsledkem větší Teslův transformátor hrající živou hudbu pomocí výbojů elektřiny.

Řešení pro budoucnost již dnes!

O projektu

Futureli vstupuje na trh s obrovským potenciálem a s velkými ambicemi. První myšlenky o založení společnosti se zrodily už pár let zpět, ale až nyní jsme učinili první krok. Někteří z nás stále pracují ve více společnostech, abychom dokázali proměnit naši vizi v realitu.

Zabýváme se výzkumem a vývojem elektroniky, elektromechaniky a veškerými činnostmi, které k této oblasti patří. V příštím roce plánujeme vydat na trh naše vlastní produkty zaměřené na průmysl a obnovitelné zdroje energie.

Jedním z plánovaných produktů je měřící jednotka, která bude sloužit k měření prasklin a trhlin v kovech. Technologie se dá uplatnit v průmyslu a oboru materiálového inženýrství, a také v letectví a vesmírných aplikacích.

S partnery dále plánujeme revoluční projekt v UWB technologii. Tato technologie eliminuje dosavadní obrovské náklady a zjednoduší její použití, instalaci i distribuci. Nahradí tak veškeré dosavadní přístupové metody, jako jsou RFID a jiné identifikátory. Umožní rozšíření identifikace a určení přesné polohy objektu, nebo zboží ve velkoskladech a větších firmách až s přesností na 30 cm. Taktéž umožní jednoduché přístupy do firemních a jiných objektů, snadné a rychlé vyskladňování zboží a jeho samotnou distribuci.

V současné době pracujeme na projektu vývoje měniče o výkonu 9 kW. Jde o měnič, který bude sloužit k průmyslovému ohřevu kovů před svařováním, a tím snižovat pnutí ve svařovaných materiálech, a předcházet tak prasklinám v těchto místech. Vyvíjíme ho dle požadavků a specifikace klienta, a zároveň musí být zařízení schopno splnit přísné normy.

Do budoucna plánujeme mít vlastní portfolio produktů jako jsou měniče, zdroje a jiné průmyslové zařízení. Také bychom rádi řešili infrastrukturu pro umělou inteligenci měst – rozpoznávání trestných činů pomocí neuronové sítě a kamerového systému, vylepšené UWB technologie a celkové propojení člověka s technologiemi.

Nyní budeme rádi za každou podporu, díky které se všichni společně dotkneme budoucnosti.

Hlavní cíle

  • Podpořit oblast výzkumu a výroby
  • Modernizovat svět pomocí technologií
  • Nastavit nové a efektivní metody v ekologii
  • Podílet se na vesmírných výzkumech, a jednou je i vést od nás z ČR

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.