LENKY

Smysluplné využití odpadových a zbytkových materiálů formou upcyklace.

LENKY je název značky, která dává druhou šanci odpadovému či designovou šanci recyklovatelnému materiálu. Cílem projektu je z něčeho nepotřebného vyrobit objekt, kterým potěšíme či poučíme. Využitím takového materiálu bych chtěla dát najevo, že to co je hezké, nemusí být vždy jen nové a upcyklací může vzniknout plnohodnotný design.

RECYKLACÍ K UPCYKLACI !

O projektu

PRODUKTY
Upcyklací vyrábím objekty, které jsou z 95% z recyklovaných materiálů (5% tvoří případné pojící složky) za pomoci CO2 laseru. U některých artiklů je to dokonce 100% recyklát.
Produkty mohou být zdobným prvkem, ale i naučným objektem.
Prozatím je portfolio koncipováno na produkty pro firmy a vzdělávací či zdravotnická zařízení.
Společnosti dodají množství starých tiskovin, obalových materiálů a dostanou upcyklované předměty pro své zaměstnance a další firemní účely.
Stejně tak tomu je u vzdělávacích a zdravotnických zařízení jež formou nízkonákladové dekorace mohou zpestřit školní třídy, chodby, dětské koutky, čekárny a vše je navrženo na míru dle požadavků.

Dnešní svět nás donutil stále více produktů pořizovat online, s tím je spojen nadměrný rozmach obalových materiálů, které se záhy stávají odpadem. Stejně tomu je s veškerými tiskovinami a obalovými materiály proudícími do obchodních řetězců.
Mojí snahou je vrátit do oběhu formou designu alespoň část těchto materiálů, které společnost vyprodukuje.

Mým snem je za pomoci těchto začátků dojít v budoucnu k mnohem větším a smysluplnějším cílům v upcyklaci.

_

Kartonová krabice KIK, Kaufland, Lidl, Penny, Plzeňský prazdroj / kartonové proložky od čínských polívek, kakaa, kávy, sušenek / papírová bedna od léků, zdravotního materiálu / krabice od mléka, džusu / katalogy, staré noviny, časopis Organoid, National Geographic, Myslivost, Včelařství / odpadový materiál z tiskáren, truhlářství, hobby marketů → LENKY

Neúplný výčet prozatím upcyklovaného materiálu s tím, že fantazii a novým možnostem se meze nekladou.

Autor projektu

Lenka Kopfová

Hlavní cíle

  • UPCYKLACE
  • DESIGNOVÁ / DRUHÁ ŠANCE ODPADOVÉMU MATERIÁLU
  • POVĚDOMÍ O RECYKLACI A UPCYKLACI U DĚTÍ A ŽÁKŮ OD NEJRANĚJŠÍHO VĚKU

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.