DOBRObistro GOODtruck

Pojízdná prodejna DOBRObistra

DOBRObistro GOODtruck je skvělým prostředkem, jak domácí DOBROty nabídnout nejen návštěvníkům čerčanské provozovny, ale také jeho vzdáleným fanouškům = podporovatelům Hospice Dobrého Pastýře. Mobilní provozovna DOBRObistra zvýší jeho obrat a tím i čistý zisk, který směřuje do poslední koruny na dostavbu Centra Péče Čerčany, komunitního centra se sociálními službami při Hospici Dobrého Pastýře. Prostřednictvím food trucku se DOBRObistro dostane ke koncovým zákazníkům i mimo region Čerčan, může se účastnit akcí, festivalů a dalších příležitostí, v rámci kterých bude plnit i své osvětové poslání, tj. šíření povědomí o existenci a důležitosti paliativní a hospicové péče.

Nejen láska, ale i dobro prochází žaludkem. DOBRObistro pomáhá. Děkujeme, že i vy pomáháte svým nákupem.

O projektu

DOBRObistro sídlí v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech. Je kavárnou a cukrárnou, v létě také zmrzlinárnou, když nás to popadne, tak i wraperií, polévkárnou a někdy také palačinkárnou.
Od pondělí do neděle nabízíme domácí sladké a slané speciality. Denně pečeme chutné dorty, zákusky, buchty a koláče. Umíme moderní cukrařinu i tradiční klasiku. Pestrá nabídka nápojů nadchne kafaře, čajaře i vinaře, podáváme jen kvalitní 100 % mošty z nedaleké moštárny a "bezÉčkové" domácí limonády. Klademe důraz na čerstvost a kvalitu, upřednostňujeme lokální dodavatele, snažíme se fungovat v nízko odpadovém režimu.
DOBRObistro provozuje Dobrověc, s.r.o., dceřiná společnost čerčanského hospice. Zrodila se, aby se stala úspěšnou podnikatelkou a pomohla své mamince financovat vybudování Centra Péče Čerčany při Hospici Dobrého Pastýře. Jinak jednoduše řečeno, cokoliv v DOBRObistru sníte nebo vypijete, pomáhá nyní centrum dokončit, později bude pomáhat se splátkami stavebního úvěru a s financováním jeho provozu.
DOBRObistro poprvé otevřelo své okénko během jarní vlny koronavirové pandemie 12. února 2021 a už na konci roku věnovalo na dostavbu prvních 100.000 korun. Od té doby dostalo několik desítek nabídek účastnit se se svým sortimentem nejrůznějších akcí mimo Čerčany, které s díky odmítalo. Ve světle posledních událostí - skokového zdražování cen a služeb a postupného vysychání dotačních příležitostí jsme přistoupili k odvážnému plánu rozšířit působnost DOBRObistra prostřednictvím mobilní provozovny - food trucku, zvýšit tím jeho obrat a tedy i čistý zisk, který směřuje na dobrou věc.

Hlavní cíle

  • Rozšíření podnikatelské činnosti Dobrověc, s.r.o. s cílem zvýšit její čistý zisk, jenž směřuje ve prospěch dostavby Centra Péče Čerčany
  • Šíření povědomí o poslání (hospicové péči) mateřské společnosti TŘI, z.ú.

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.