Šaty s přidanou hodnotou

Tento projekt dává šatům druhou šanci, aby neležely ve skříni, potěšily ve významný den jinou dámu a majitelka si také přišla na své.

Během jednoho příjemného posezení s kamarádkami mě napadl nápad na zajímavý byznys. Procházely jsme si svatební fotky dvou z nich, a já si všimla především jejich nádherných šatů, které visely v šatníku bez užitku. Říkám si, kolik podobných šatů asi takhle leží ladem?

Většina žen má doma krásné šaty, ale většinou je nosí jen jednou a pak leží ladem. Když se nad tím člověk zamyslí, jsou to dost velké investice do něčeho, co třeba nikdy neuvidí světlo světa. A tak mě napadlo, co kdybychom tyhle krásné šaty mohli využít ještě jednou?

Mám vizi: Šaty, které mohou mít druhou šanci. Nabídnout je budoucím nevěstám, které by si tak nemusely půjčovat drahé šaty z salonů za horentní ceny. Možná by to pomohlo nejen jim, ale i majitelkám šatů, které by získaly částku z pronájmu. A navíc, nové šaty by mohly zase ožít a být součástí důležitého dne. Co myslíte? Má to podle vás šanci?
„Ženy by měly vydávat méně peněz za šaty, ale více peněz na eleganci.“ -Coco Chanel-

O projektu

V rámci mého inovativního projektu majitelky svatebních a společenských šatů mohou dát svým šatům druhou šanci. Zde je podrobný pohled na to, jak by tento koncept mohl fungovat:

Smlouva o spolupráci: Každá majitelka, která se rozhodne zapojit do našeho projektu, by s námi uzavřela smlouvu. V této smlouvě by byly jasně uvedeny podmínky spolupráce, včetně ceny za pronájem šatů, délky pronájmu a postupu při návratu.

Webové stránky s nabídkou šatů: Na našich webových stránkách by byly prezentovány fotografie každého šatního kousku. Zde by majitelky měly možnost buď poskytnout své vlastní fotografie, nebo bychom je nafotili znovu. U každého šatu by byly zveřejněny klíčové informace, jako je velikost, značka, cena a krátký popis.

Benefit budoucích nevěst: Budoucí nevěsty by měly možnost procházet nabídku šatů online a vybrat si ty, které se jim líbí. Poté by jsme uspořádali schůzku ve studiu, kde by měly možnost si vybrané šaty vyzkoušet. Na tomto místě by byla také možnost vyzkoušet další šaty, které by mohly zajímat a vybrat si krásné šaty, které tolik nepotrápí peněženku.

Rezervace a návrat šatů: Pokud by se budoucí nevěsty rozhodly pro nějaké šaty, mohly by si je rezervovat pro svůj slavnostní den. To by zahrnovalo složení 100% zálohy z ceny a podepsání předávacího protokolu, který by potvrzoval převzetí šatů v pořádku.

Finanční rozložení: Z celkové ceny za pronájem by 65% pokrylo náklady spojené s provozem, což by zahrnovalo drobné opravy, čistírnu, čas a další režijní náklady. Zbývajících 35% by připadlo majitelce šatů jako zisk z jejího podílu na pronájmu.

Opravy a znečištění: V případě vrácení šatů ve stavu silně znečištěném nebo poškozeném by byla účtována příslušná částka na pokrytí nákladů na opravu.

Věříme, že tento projekt bude mít pozitivní ohlas ze strany majitelek šatů i budoucích nevěst. Zároveň může výrazně pomoci snížit náklady na svatbu a umožnit ženám investovat do krásy a radosti významného okamžiku.

Autor projektu

Andrea Vysocká

Hlavní cíle

  • Správa šatů
  • Redukce ceny budoucím nevěstám
  • Přivýdělek majitelkám šatů

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, pořadí vítězů naleznete v archivu projektů.