Najít&Najíst

Pomoc lidem s intolerancí na lepek, laktózu a další alergie

Lidí s intolerancí na lepek a laktózu neustále přibývá, nedokážeme ovlivnit nebo zastavit tento nárůst. Sami jsme prošli tím procesem a dobře víme, jak moc se změní zaběhnutý život a jak komplikované je najít novou cestu životem s tímto omezením. Náš projekt ukáže lidem cestu, nasměruje je na obchody a odzkoušené produkty, dá jim inspiraci k běžnému každodennímu stravování a vaření, předá víc informací o intolerancích pomocí webinářů a osobních setkání, doporučí hotely, restaurace, kavárny a jiná místa, kde se dobře postarají o speciální stravovací požadavky a lidé si mohou v klidu odpočinout. Náš záměr přesně vystihuje slogan, ze kterého vychází i název společnosti:

„Pomůžeme Vám Najít cestu k prostřenému stolu, kde se můžete Najíst téměř jako dřív“

O projektu

O PROJEKTU
Každý člověk trpící intolerancí na lepek nebo laktózu, prochází velmi podobným procesem – vyškrtá ze svého jídelníčku produkty obsahující lepek a laktózu, s hrůzou zjistí, že na seznamu toho moc nezbylo a začne hledat v různých internetových skupinách novou cestu. Seznamuje se s dostupnými výrobky v řetězcích, kam chodil dosud nakupovat, a kde evidentně chybí vlastní zkušenost obchodníka. Tomu i odpovídá nabízený sortiment. Doma narazí na problém s křížením a kontaminací potravinami od jiných „zdravých“ členů domácnosti, v restauracích, firmách nebo u dětí ve školách na komplikace během každodenního stravování.

Naše hodnoty
Nejsme lékaři, jsme „pacienti“ se zkušenostmi, o které se rádi podělíme. Lidé v dnešní uspěchané době nemají čas ani prostor na složité přednášky a obecné rady lékařů, chtějí jednoduché návody co uvařit, kde nakoupit, na co si dát pozor, kam jet na výlet nebo si odpočinout, aniž by hodiny seděli u internetu a obvolávali penziony s dotazy na možnosti připravit speciální stravu. Rodiče potřebují zabezpečit stravu dětem do škol bez složité každodenní ranní přípravy. Významná pomoc je v jednoduchosti a srozumitelnosti cesty, kterou chceme lidem přes náš projekt ukázat.

Naše cíle
Registrovat lidi s různými intolerancemi do webového portálu, kde najdou všechno potřebné pro rychlou orientaci v nové životní situaci. Informace se budou neustále doplňovat o další zkušenosti registrujících se lidí, formou soutěží se zapojí do rozšiřování seznamu odzkoušených jednoduchých receptů, hodnocení navštívených podniků a online webinářů, kde položí otázky nám i spolupracujícím odborným poradcům na výživu. Vše doplní naše vlastní síť prodejen bezlepkových a bezlaktózových produktů s vlastní výrobou čerstvých baget, salátů a svačinových balíčků pro děti do škol nebo lidi do zaměstnání a e-shop pro ty, kteří zatím nejsou v přímém dosahu naší prodejny. Připravíme i akce pro osobní setkání s kompletním občerstvením a zajímavým programem.

Hlavní cíle

  • Pomoci lidem s intolerancí na lepek, laktózu a jiné alergeny rychle najít cestu k prostřenému stolu
  • Poskytnout lidem komunitu na webové platformě s důležitými informacemi
  • Vytvořit síť vlastních prodejen a e-shop
  • Pořádat akce a setkání s registrovanými lidmi

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, výsledky budou brzo zveřejněny.