Kávolog

VÁŠ PORADCE VE SVĚTĚ KÁVY

Kávolog vznikl proto, aby všem začínajícím i mírně pokročilým milovníkům kávy pomohl najít správný směr v rozvoji znalostí a dovedností týkajících se její přípravy.

Smyslem naší práce je posunout vás k lepšímu šálku kávy.

O projektu

Příprava kávy je pro mnohé její fanoušky velkou neznámou. Ačkoli chodí do kaváren a vychutnávají si svůj oblíbený nápoj, málokdo z nich kávě vlastně rozumí, a jen nepatrnému zlomku takových se podařilo dostat "na druhou stranu baru" a ke kávovaru. Zbylí milovníci seberou odvahu a baristů se na kávu začnou vyptávat, nicméně ti, pokud si na ně v provozu vyhradí minutku času, o ní mluví svojí komplikovanou a tajuplnou řečí, ze které toho ve finále moc nepochopí. Charakteristickým rysem našeho kávového vzdělávání je podávat informace "polopatě", tj. jednoduše, jasně a srozumitelně tak, aby se žádný z účastníků neztrácel a věděl, o čem je řeč. Jakou formu vzdělávání zvolíte, to už je na vás. My vám na našem webu (www.kavolog.cz) nabízíme několik různých možností:

Jste-li úplným začátečníkem, přinášíme možnost zúčastnít se našeho základního baristického kurzu, kde vás s kávou seznámíme, a to z různých úhlů pohledu (od pěstování zrna přes jeho sběr, zpracování, pražení, skladování a přípravu až po vyladěný chuťový zážitek). Umělecky laděným duším nabízíme specializovaný kurz techniky Latte art, tedy tvorby obrázků mléčnou pěnou do kávy.

Pokud si spíše rádi počtete a netoužíte po tom postavit se za kávovar a chytit páku do ruky, můžete zabrousit do naší rubriky Kávoblog a dozvědět se i tak spoustu aktuálních informací z kávového světa.

Jestli kávu jen rádi pijete a teoreticky se o ni více nezajímáte, pak je pro vás jako stvořená naše sekce kavárenských recenzí. Najdete zde bezmála 50 hodnocení brněnských kaváren, které jsme osobně navštívili a snažili se všem dalším zákazníkům usnadnit pátrání po kavárně vhodné pro jejich účel. Díky našemu filtru si můžete zvolit požadavky, které chcete, aby kavárna splňovala (Wi-Fi, platba kartou, vynikající káva atd.). Díky nám se tak ve výběru nespálíte a půjdete na jistotu (respektive budete vědět, co očekávat).

Ať už si zvolíte jakoukoli cestu, rádi se staneme vašimi průvodci.

Hlavní cíle

  • Zvýšení kvality přípravy či konzumace kávy
  • Ukázat rozdíl mezi kvalitní a nekvalitní kávou
  • Posun konzumenta či baristy v úrovni znalostí o kávě
  • Zapracování nabytých znalostí do praxe samotné přípravy

Hlasování

Hlasování již bylo ukončeno, výsledky budou brzo zveřejněny.

Abychom vám co nejvíce zpříjemnili obsah a prohlížení stránek, používáme soubory cookies. Pomáháte nám tím stránky vylepšovat. Více informací o cookies.