Daniel Piterák

11. července 2017Osobnosti

Rád si dělám věci po svém. U sebe nosím neustále peněženku a mobil. Proč nemít peněženku, do které dám i svůj mobil.

daniel-piterak

OBOR PODNIKÁNÍ?

Prémiové produkty z kůže www.dannypstyle.cz

DOBA PODNIKÁNÍ?

Daniel Piterák od října 2013, před tím již od 2008 v IT.

CO VÁM PODNIKÁNÍ DALO A VZALO?

Dalo mi toho spoustu a nevzalo nic. Podnikání nic nebere, vy mu “jen” dáváte.

DŮLEŽITÁ KNIHA VE VAŠEM ŽIVOTĚ, JAKÁ A PROČ?

V mládí to byla vkladní knížka nyní to ale není žádná, čtení knih není moje silná stránka.

VÁŠ OBLÍBENÝ PODNIKATEL, PROČ?

Každý podnikatel je inspirativní a má čím obohatit druhého. Z těch známých ale asi nejvíce Elon Musk – baví mě strašně ta jeho všestrannost, kde bourá to zaběhlé, že aby byl člověk v něčem dobrý, tak musí dělat jen jednu věc a dlouho. 

POKUD BY NĚKDO CHTĚL JÍT VE VAŠICH ŠLÉPĚJÍCH, JAKOU RADU BYSTE MU DAL?

Ať to nedělá, ještě nám vyroste konkurence.

 

Buďte trpěliví a nebojte se problémů

DANE, PROČ JSTE SE ROZHODL PODNIKAT?

Protože mě baví vytvářet nové věci a dělat je po svém. Nedokáži se přenést přes to, když vidím něco, co by mohlo fungovat lépe a nezkusit to změnit. Řídí mě vnitřní hlas, který mě neustále otravuje, zda to nešlo udělat lépe. A tehdy mě štvalo, že krásný iPhone 5 nepatří do obalu, ale bez něj se mu obouchávají rohy. Takže proto vznikla naše první peněženka s pouzdrem na iPhone.

PROČ ZROVNA V OBLASTI VAŠEHO PODNIKÁNÍ A JAKÉ BYLY ZAČÁTKY?

Proč tahle oblast? Protože mě napadlo udělat peněženku s pouzdrem na iPhone a peněženka je nejlepší z kůže. Tak to bylo jasné :). Začátky byly a vlastně stále jsou těžké, nikdy jsem v oboru nedělal, takže se člověk musí pořád učit, zkoušet, chybovat a snad se i ponaučit.

CO JE PŘI PODNIKÁNÍ PODLE VÁS DŮLEŽITÉ?

Být trpělivý, nebát se překonávat zdánlivě neřešitelné problémy a ochota se neustále učit a zlepšovat.

JAKÝ BYL NEJTĚŽŠÍ KROK PŘI PODNIKÁNÍ?

Nejtěžší krok je vždy překonat ten aktuálně největší problém, co máte. Pokud to tak není a je to něco, co bylo kdysi, tak se už podle mě neposouváte dál a stojíte na místě.

BYLO NAOPAK NĚCO NAD OČEKÁVÁNÍ SNADNĚJŠÍ?

Občas se poštěstí a něco se podaří daleko jednodušeji, než si plánujete. U nás to třeba paradoxně bylo dostat se na oficiální e-shop Applu. My jsme to měli jako takový vysněný cíl po spoustě let práce jako třešničku na dortu, že nás tam vezmou. A ono to dopadlo tak, že to byl v podstatě náš začátek :) 

JAK VYPADÁ VÁŠ PRACOVNÍ DEN? 

Řekl bych, že celkem normálně, ale hodně záleží, co daný den musím řešit a co má jakou prioritu. Hlavní je péče o zákazníky a pak řeším/koordinuji v podstatě všechny další aspekty firmy – vývoj a výrobu produktů, marketing, finance, spolupráce s partnery, e-shop atd. 

JAKÉ MÁTE PLÁNY DO BUDOUCNOSTI?

Plánů je spousta :), ale ty hlavní jsou rozšiřování naší produktové řady a posílení povědomí o naší značce v USA. 

POKUD BYSTE MĚL ZMĚNIT NA VAŠEM V PODNIKÁNÍ JEDNU JEDINOU VĚC, CO BY TO BYLO? / KDYŽ SE OHLÉDNETE ZPÁTKY, CO BYSTE NEJRADĚJI ZMĚNIL Z VAŠICH ROZHODNUTÍ?

Kdybych mohl, tak zpětně bych hodně věcí dělal jinak, ale na druhou stranu v tu danou chvíli a s těmi znalostmi, které jsem tehdy měl, tak bych se nerozhodoval jinak a ničeho nelituji. Věřím, že každá cesta vede do Říma, takže i když se něco může zdát jako opravdu špatné, tak stejně se dřív nebo později dostanete k něčemu lepšímu.