Potřebujete k začátku podnikání webové stránky?

01. listopadu 2018Rady a tipy

Přece jen začátek podnikání není snadný a máte pocit, že potřebujete ušetřit, kde se dá. Na druhou stranu máte také pocit, že musíte být online, jinak se to nepočítá... Vážně musíte? Ve Stable.cz vám poradí.

webove-stranky

Jistě, pokud si zakládáte e-shop rovnou s mnoha produkty nebo pokud se váš podnikatelský záměr přímo zaobírá světem internetu, bez webu se neobejdete. Ale co ostatní? Nestačí do začátku skvělý LinkedIn profil, Facebook a nebo prostě jen skutečně kvalitní práce?

KDYŽ JSTE NA VOLNÉ NOZE...

... tak se odpoutáte od zaměstnání a jdete pracovat sami na sebe, už to s sebou nese spoustu výdajů a taky riziko. Nesmíte se bát a musíte se umět zpropagovat – ale k tomu nutně nepotřebujete webové stránky.

ZAČÁTKY NA VOLNÉ NOZE A NA FACEBOOKU

Je lepší začít pracovat a shánět klienty skrz ověřené kontakty. Během prvních pár měsíců si tak daleko lépe ujasníte, co volná noha obnáší a čemu přesně se věnujete. Spíš pracujte na sobě, mějte skvělý LinkedIn plný odkazů, v záloze svůj představovací úvodní e-mail dejte vědět ostatním skrze své sociální sítě, co děláte. Vyplatí se to více, než řešit web ještě před prvními klienty – ti první vám navíc pak v budoucnu na web moc rádi napíší i reference. Ale pozor, doménu si nezapomeňte registrovat.

A CO KDYŽ JSTE FIRMA?

Jako firma už nepotřebujete obstarat jen sebe, ale daleko více lidí a vstupní kapitál asi taky bude o něco vyšší. Zpropagovat se tedy rozhodně musíte. Tady ale záleží na vás, jak to bude s webem. Můžete mít krásné malé zmrzlinářství a pečlivě se věnovat sociálním sítím – pravidelně na ně sdílet fotky, mít na profilu otevírací dobu a adresu a postupně získávat fanoušky. K tomu vlastně není web potřeba, že?

KOMPROMIS – WEB SVÉPOMOCÍ

Na druhou stranu může být za vaší firmou krásný příběh, který si zaslouží spatřit světlo internetu – tak se o něj neváhejte podělit (ale sociální sítě nezanedbávejte, to ne). Pokud do něj ale nechcete investovat půl kapitálu, zkuste Word Press, o kterém jsme vám už psali zvládnete tak web připravit skoro sami. Nebo se zeptejte rovnou na Stable.cz – Word Press vám umí předinstalovat a vám na e-mail pošlou už jen přihlašovací údaje přímo do administrace nového webu, a vy můžete začít tvořit. Navíc, na svém vlastním webu využijete i přesměrování e-mailů – adresu budete mít přímo s názvem firmy, ale nadále můžete používat to, na co jste zvyklí.

Pamatujte, že důležité je hlavně začít a vydržet, k tomu vám nepomůže ani ten nejkrásnější web na světě. Ale i tak vám ve Stable.cz držíme palce!