Startuje 10. ročník Nastartujte se. Přidáte se?

06. května 2022Rady a tipy

Máte v hlavě skvělý nápad a chcete začít podnikat? Tak právě teď je ta nejlepší příležitost. Od 2. května můžete registrovat své projekty do grantového programu Nastartujte se. Tento program je určen zejména začínajícím a mladým podnikatelům a pouhá registrace a schválení projektu jim usnadní rozjezd jejich podnikání.

START_399x433-mobil_V5-copy

Mnoho lidí má zajímavé a inovativní nápady. Jenže od nápadu k jejich realizaci je dlouhá cesta. S tou jim může výrazně pomoci grantový program Nastartujte se, který letos slaví desáté výročí. První kulatiny oslaví dárky, které ocení hlavně začínající podnikatelé.

Chci podnikat, ale… nebojte se udělat první krok a začněte

  • Mám nápad, ale nemám dostatek peněz ho zrealizovat

Finance jsou jedním ze strašáků začínajících podnikatelů. Nápad, myšlenka… to nic nestojí, ale založit si firmu, vyřídit administrativní poplatky, vytvořit web, zaplatit právníka nebo daňového poradce, účetního apod. A to leze do peněz.

První tři nejlepší projekty registrované do soutěže Nastartujte se získají finanční odměnu, a to ve výši 300 tisíc Kč, 100 tisíc Kč a 50 tisíc Kč. Na toho, kdo získá cenu veřejnosti, navíc čeká ještě odměna ve výši 100 tisíc Kč. To už je dobrá investice.

  • Mám stránku na Facebooku, ale chybí mi web

Že ale neumíte web vytvořit a nechcete do něj zbytečně investovat? Nevadí. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. To platí i v tomto případě. Každý registrovaný a schválený projekt do programu Nastartujte se přinese podnikateli nový web zdarma v hodnotě 10 tisíc Kč. Že už web máte? Jistě oceníte konzultaci, jak váš web optimalizovat nebo si nechat vytvořit úplně nový.

  • Chci začít, ale nemá mi kdo poradit s legislativou

Založit firmu nebo stát se OSVČ je relativně jednoduché. Podnikání se ale neobejde alespoň bez základní znalosti práva. Listovat v paragrafech zákonů je zdlouhavé, právníci a daňoví poradci jsou zase drazí. Co s tím? Jedním z dárků registrovaným a schváleným projektům k 10. výročí soutěže Nastartujte se je i webinář zdarma k právním a daňovým aspektům začátku podnikání.

  • Chci podnikat, ale ještě mi nebylo 18 let

Dnes je mnoho mladých podnikatelů, kteří přišli se zajímavým nápadem, založili si startup a dodnes se jim daří. Věk tedy není překážkou. Do grantového programu Nastartujte se se může přihlásit každý, komu je víc než 16 let.

Chci se přihlásit do soutěže Nastartujte se, ale nevím jak

Grantový program Nastartujte se přináší začínajícím podnikatelům jisté výhody. Kromě možnosti získání finančních prostředků na rozjezd podnikání apod. je to hlavně mediální podpora a podpora v podnikání.

Soutěžící musí splňovat určité podmínky, které by ale neměly být překážkou. Jsou jimi:

  • věk minimálně 16 let,
  • mít založené IČO, ať už jako fyzická, nebo právnická osoba,
  • podnikat méně než 2 roky, tedy délka registrace živnostenského oprávnění nesmí být delší než 2 roky,
  • mít sjednaný podnikatelský účet u KB, který je pro začínající podnikatele na 3 roky zdarma,
  • mít sepsaný podnikatelský plán, se kterým se do soutěže přihlašuje.

Platí, že jedna osoba může přihlásit jeden projekt, a to od 2. května do 5. září. Přihlaste se jednoduše ve třech krocích:

  1. Zaregistrujte se prostřednictvím jednoduchého formuláře.
  2. Vyplňte přihlášku – přihlaste svůj projekt, doplňte ho o fotku.
  3. Odešlete přihlášku a čekejte, zda pořadatelé schválí váš projekt.
  4. Po schválení projektu obdržíte možnost využít nabídku na vytvoření webu zdarma a přihlášení na webinář