Ece Ergüney

06. července 2015Osobnosti

Designové elektrické topení, díky kterému si můžete užívat venkovní posezení i za nepříznivých podmínek.

ece-erguney

OBOR PODNIKÁNÍ?

Výroba elektrického infrazářiče

DOBA PODNIKÁNÍ?

2 roky

CO VÁM PODNIKÁNÍ DALO A VZALO?

Podnikání mi každý den dává ještě více odvahy, dobrodružství a notnou dávku adrenalinu. Naopak mi vzalo všechen volný čas, ale rozhodně to stojí za to.

DŮLEŽITÁ KNIHA VE VAŠEM ŽIVOTĚ, JAKÁ A PROČ?

Christy Brown, My Left Foot. Velice inspirativní kniha, která říká, nikdy se nevzdávej a jdi za svým srdcem a sny.

VÁŠ OBLÍBENÝ PODNIKATEL, PROČ?

Možná je to klišé, ale Steve Jobs, bláznivý jako můj partner Milan a tvrdohlavý jako já.

POKUD BY NĚKDO CHTĚL JÍT VE VAŠICH ŠLÉPĚJÍCH, JAKOU RADU BYSTE MU DAL?

Poslouchej lidi, kteří myslí stejně jako ty, kteří sdílí stejné nadšení, cíle a hodnoty. Nikdy neposlouchej lidi, kteří tě demotivují a nevěří ti. Ten kdo nikdy ani nezkusil uspět a podnikat, neuvěří, že by se to tobě mohlo podařit zrovna tobě.

Úspěch se většinou dostaví těm, co jsou natolik zaneprázdněni, aby ho hledali

KDY A PROČ JSTE SE ROZHODLA PODNIKAT A KDO VÁM NEJVÍCE POMÁHÁ?

Svou kariéru jsem si představovala ve velké korporaci, kde mě bude čekat pravidelný kariérní postup a firemní benefity. Jakmile jsem však v jedné takové nadnárodní firmě začala po vysoké škole pracovat, ukázalo se, že to není pro mě. Z korporátního prostředí jsem byla trochu deprimovaná a v hlavě se mi tak rojily myšlenky na vlastní podnikání.
Na náš podnikatelský nápad jsme přišli společně s mým přítelem Milanem Hnátkem během naší večeře v restauraci nedaleko Galatské věže v tureckém Istanbulu. Najednou jsem cítila pozitivní energii, vášeň a obrovskou chuť tuto podnikatelskou myšlenku realizovat.

Mojí největší podporou je právě můj přítel a spoluzakladatel naší firmy Galavito s.r.o.. Sdílíme společně stejné sny, překážky i radosti podnikání a každou vteřinu našeho společného života. Velkou podporou v podnikání nám jsou také naši rodiče a přátelé, kteří nás podporují a pomáhají nám.

JAK BYSTE STRUČNĚ POPSALA SVŮJ PRODUKT?

Vyvinuli jsme a vyrábíme inovativní venkovní elektrické topení. Jedná se o stolek, ve kterém je zabudován elektrický infrazářič, který od nohou hřeje hosty sedící na předzahrádkách a terasách restaurací, kaváren a barů. Řešíme problém, na který všichni zapomněli – že když sedíme venku, je nám zima od nohou. V našem inovativním topidle se tak spojuje vysoká efektivita topení, praktické řešení, elegantní design, bezpečnost a vysoká kvalita.

PROČ JSTE SE PŘIHLÁSILA DO PROGRAMU „NASTARTUJTE SE“?

Díky dobrému renomé Komerční banky a AMSP ČR jsme soutěž viděli jako skvělou příležitost prezentovat náš výrobek na veřejnosti a případně získat nějaké finanční prostředky na rozjezd našeho podnikání. Soutěž pro nás také byla příležitost navázat nové důležité kontakty, partnerství a byla pro nás zdrojem inspirace.

JAKÉ JSOU VAŠE AKTUÁLNÍ PODNIKATELSKÉ PLÁNY?

Právě posilujeme prodejní tým a hledáme nové spolupracovníky, kteří nám pomohou z Prahy, kde začínáme, expandovat do celé České republiky a později i do zahraničí. Také chceme oslovit potencionální zákazníky a informovat je o výhodách a přednostech našeho venkovního infrazářiče. Musíme jim představit naše inovativní technické řešení, které mnozí vidí vůbec poprvé v životě, a které jim oproti plynovým zářičům až 10 krát sníží provozní náklady, prodlouží sezónu a přitáhne více spokojených zákazníků. V budoucnu chceme být známi jako prestižní značka ekologického venkovního vytápění a stolování. Našim zákazníkům chceme nabízet vysoce kvalitní výrobky a poskytovat skvělé služby.

CO BYSTE DOPORUČILA MLADÝM LIDEM, KTEŘÍ BY CHTĚLI ZAČÍT PODNIKAT?

Věřte svému podnikatelskému plánu. Neposlouchejte negativní komentáře a nepřipouštějte si nepřekonatelné překážky. Překážky nevnímejte jako problémy, ale pouze jako výzvy, které musíte překonat na cestě za svým snem. Nevnímejte, co říkají ostatní lidé, kteří nikdy nic nedokázali. Nepřestávejte ve svém snažení, i když hned neuvidíte hmatatelné výsledky a cíl je ještě daleko. Pokračujte v zasévání semínek a ovoce se dříve či později dostaví. Buďte plni energie, vášně a lásky. Užívejte si podnikání, protože je to součást vašeho života.

CO VÁS V PODNIKÁNÍ ŽENE DOPŘEDU A CO NAOPAK BRZDÍ?

Nejvíce mě motivuje pozitivní zpětná vazba od našich zákazníků a všech, co náš výrobek vyzkoušeli. Naopak mi energii berou negativní, arogantní, závistiví a líní lidé. I když jsem osoba plná energie, někdy mám pocit, že mě tito negativní lidé přímo vysávají a brzdí mě. Někteří lidé si zkrátka myslí, že všechno ví, a přitom jen mluví a nedělají nic.

MÁTE NĚJAKÝ NÁPAD NA ZLEPŠENÍ PODNIKATELSKÉHO PROSTŘEDÍ V ČR?

Podle mého názoru začínajícím podnikatelům opravdu hodně pomáhají start-up inkubátory, ale chybí předávání znalostí od starších firem k těm, co teprve začínají. Možná by mohlo být více networkingových akcí, dostupnějších veletrhů a pro mezinárodní obchod a komunikaci by se měla rozhodně zlepšit úroveň znalosti a používání anglického jazyka. Také bych uvítala, kdyby do podnikání vstoupilo více žen.