Ing. Miroslava Pavlíková

13. července 2015Osobnosti

Společenské šaty Ever-Pretty by nebyly v České republice nebýt náhody a vášně pro nakupování a prodej přes nákupní portály.

miroslava-pavlikova

OBOR PODNIKÁNÍ?
 

maloobchod, velkoobchod, e-shop – v oblasti módy

DOBA PODNIKÁNÍ?
 

4 roky

CO VÁM PODNIKÁNÍ DALO A VZALO?
 

Dalo mi čas, flexibilitu, rozhled, kontakty a vzalo klid

DŮLEŽITÁ KNIHA VE VAŠEM ŽIVOTĚ, JAKÁ A PROČ?
 

Bohatý táta, chudý táta – protože v těch těžších chvílích, kdy mám pocit, že by bylo jednodušší a lepší být zaměstnancem než majitelem firmy, mi pomůže si uvědomit, že jednodušší ano, ale lepší určitě ne.

VÁŠ OBLÍBENÝ PODNIKATEL, PROČ?
 

Nemám žádného oblíbeného podnikatele.

POKUD BY NĚKDO CHTĚL JÍT VE VAŠICH ŠLÉPĚJÍCH, JAKOU RADU BYSTE MU DALA?
 

Mít plán. Být trpělivý a nebát se rizik.

Knowing is not enough, we must apply. Willing is not enough, we must do

PROČ JSTE SE ROZHODLA PODNIKAT ZROVNA V OBLASTI VAŠEHO PODNIKÁNÍ?

Byla to v podstatě náhoda. Při studiu mě bavilo nakupovat a prodávat na ebayi a na aukru a přitom jsem narazila na zajímavou značku společenských šatů Ever-Pretty a rozhodla se ji nabídnout dámám v České republice. A tak vznikl obchod na facebooku a pak i eshop a kamenný obchod v Praze.

CO JE PŘI PODNIKÁNÍ PODLE VÁS DŮLEŽITÉ?

Záleží určitě na oblasti podnikání. Ale všeobecně – mít plán. Konkurenční výhoda/výhody. Efektivita a flexibilita činností (v dnešním dynamickém prostředí to nejde jinak). Spolehliví zaměstnanci/dodavatelé, kontakty, nebát se rizika. A samozřejmě spokojenost zákazníků.

JAKÝ BYL NEJTĚŽŠÍ KROK PŘI PODNIKÁNÍ?

Najít financování pro otevření obchodu. Bankám se moc nechce půjčovat mladým a malým firmám. Momentálně bych například ráda odkoupila obchodní prostory, ve kterých podnikám a které mám v nájmu, a je to téměř nemožné.

BYLO NAOPAK NĚCO NAD OČEKÁVÁNÍ SNADNĚJŠÍ?

Ne :)

jak vypadá váš pracovní den?

Vstávám okolo sedmé či osmé, kafe a čt24, cesta do kanceláře tramvají s vyřizováním emailů (časem bych se chtěla dopracovat spíše ke knížce), v kanceláři + schůzky a obchůzky po městě zpravidla od 9:30 až do 18:30.

JAK SI ORGANIZUJETE PRACOVNÍ DOBU V RÁMCI CELÉHO ROKU I JEDNOHO DNE?

Jsem mírně chaotický člověk, takže pracovní dobu si nijak zvlášť do detailů neorganizuji. Samozřejmě ale nějaký systém musí být, jinak by to nešlo. Musím efektivně skloubit práci v marketingu pro jednu společnost, svoji firmu i čas pro sebe.

JEZDÍTE NA DOVOLENOU? JAK ČASTO? MÁTE ČAS NA SVÉ KONÍČKY?

Mám dvě delší dovolené za rok a pak nějaké prodloužené víkendy. Koníčky určitě stíhám. Nemyslím si, že by podnikání mělo nějak negativně ovlivňovat volný čas. Zastávám názor, jaké si to člověk udělá a chce mít, takové to má – takže pokud chci mít na něco čas, tak si na to ten čas udělám.

JAKÉ MÁTE PLÁNY DO BUDOUCNOSTI?

Otevřít obchody Ever-Pretty v dalších městech a zaměřit se více na B2B spolupráci – se svatebními salóny, hostesingovými agenturami, soutěžemi krásy apod.

POKUD BYSTE MĚLA ZMĚNIT NA VAŠEM PODNIKÁNÍ JEDNU JEDINOU VĚC, CO BY TO BYLO? / KDYŽ SE OHLÉDNETE ZPÁTKY, CO BYSTE NEJRADĚJI ZMĚNILA Z VAŠICH ROZHODNUTÍ?

Nic bych ze svých rozhodnutí neměnila a momentálně také není co změnit, vše řeším průběžně.

Ever-Pretty ČR – ePretty.cz, s.r.o.