Lea Winterová

20. července 2015Osobnosti

V podnikání je nejdůležitější dobře odvedená práce, disciplína a vytrvalost, protože klienti chyby neodpouští.

lea-winterova

OBOR PODNIKÁNÍ?

fashion styling

DOBA PODNIKÁNÍ?

5 let

CO VÁM PODNIKÁNÍ DALO A VZALO?

Zkušenost, že skoro všechno se dá zvládnout, a vzalo iluze, že zvládnout se dá všechno.

DŮLEŽITÁ KNIHA V ŽIVOTĚ?

Jsou dvě. Steve Jobs od Waltera Isaacsona – protože mne stále nutí přemýšlet. Vyvolení od Chaima Potoka – protože dělá totéž.

OBLÍBENÝ PODNIKATEL?

Steve Jobs, protože opravdu zanechal stopu ve vesmíru.

POKUD BY NĚKDO CHTĚL JÍT VE VAŠICH ŠLÉPĚJÍCH, JAKOU RADU BYSTE MU DAL?

Radu? Copak my posloucháme “dobré rady”? :-) Není nad vlastní zkušenost :-)

Styl je touha. Být jiní. Žít jinak.

 

PROČ JSTE SE ROZHODL PODNIKAT ZROVNA V OBLASTI VAŠEHO PODNIKÁNÍ?

Protože žádnou jinou věc neumím tak dobře :-) Spojila jsem svou “srdeční záležitost” (módu) s tím, co dělám už 16 let (vzdělávání dospělých).

 

CO JE PŘI PODNIKÁNÍ PODLE VÁS DŮLEŽITÉ?

V dnešním hyperkonkurenčním světe klient chyby neodpouští, takže perfektně odvedená práce. Disciplína, protože šéfem jste si sami. To zní skvěle, ale někdy je to to nejhorší, co vás může potkat :-) Překonávání každodenních malých překážek, které vás mohou “nenápadně udolat”. Budování vztahů a hledání kontaktů, protože nejlépe fungují dobré reference. A vytrvalost - když chcete jít po vlastní cestě, tak na ní zůstaňte, ať už před vámi stojí cokoliv nebo kdokoliv. No a pak ještě asi tisíc dalších věcí :-)

 

JAKÝ BYL NEJTĚŽŠÍ KROK PŘI PODNIKÁNÍ?

Dohodnout se s mateřskou firmou na nových pravidlech spolupráce. A zvládnout vypjaté emoce kolem nové situace.

 

BYLO NAOPAK NĚCO NAD OČEKÁVÁNÍ SNADNĚJŠÍ?

Obecně spolupráce s lidmi z top managementů. Přistupuji k této spolupráci s velkým respektem a očekáváním vysokých nároků – na kvalitu mé práce, komunikaci, loajalitu. Nakonec jsou z toho úžasná setkání s lidmi, které bych chtěla potkat znovu. Což se v některých případech stává.

 

JAK VYPADÁ VÁŠ PRACOVNÍ DEN?

Vstávám nejdéle v 6:50. Vypravím a odvezu syna do školy. Pak se vracím do kanceláře, nebo odjíždím na schůzku… Když mám zajištěno hlídání, pracuji do večera. Když ne, končí první fáze mého pracovního dne vyzvednutím syna ve škole. Následují úkoly. Pak dělám taxi, abych ho odvezla na tréninky. Běžně telefonuji s otevřeným diářem na parkovištích, vyřizuji maily v tělocvičně, kde čekám, než synovi skončí trénink. Když nastane večerní klid, začíná druhá fáze pracovního dne. Snažím se dodělat všechno, co jsem přes den nestihla :-) Spát chodím většinou “až zítra” :-)

 

JAK SI ORGANIZUJETE PRACOVNÍ DOBU V RÁMCI CELÉHO ROKU I JEDNOHO DNE?

Mám ráda, když mají věci svůj řád. I když jsem typ člověka, který dobře snáší i neřízenou operativu. Dělím si dny podle projektů, na kterých pracuji. Do těchto dnů pak směřuji dílčí aktivity. Momentálně pracuji na třech projektech, takže je to docela jednoduché. Protože jeden z nich má vždy prioritu a ten dostane větší “časovou dotaci” :-D

 

JEZDÍTE NA DOVOLENOU? JAK ČASTO? MÁTE ČAS NA SVÉ KONÍČKY?

Jezdíme vždycky v létě. Než se narodil syn, jezdili jsme s partnerem na motorce – Korsika, Sardinie, Itálie… Teď už to nejde. Takže naložíme auto a vyrazíme směrem k cílové destinaci. Letos máme premiéru s terénním autem, takže už tomu říkáme “expedice”:-) A jedeme tam, kam nikdo nechce (Makedonie, Albánie, Řecko). Za králem Leonidasem a jeho 300 věrnými. Mám čas na všechno, na co si ho udělám. Je to otázka priorit a rozhodnutí.

 

JAKÉ MÁTE PLÁNY DO BUDOUCNOSTI?

Budoucnost je pro mne “velké slovo”. Vidím tak na půl roku dopředu. Chci, aby se od září rozjel jeden hodně zajímavý projekt, protože mne po všech stránkách baví a opravdu si myslím, že je “unikátní”. A ráda bych dala dohromady tým lidí, se kterými bychom nafotili street fotky s jedním tradičním kulturním oděvem – ale nechci více prozrazovat.

 

POKUD BYSTE MĚL ZMĚNIT NA VAŠEM PODNIKÁNÍ JEDNU JEDINOU VĚC, CO BY TO BYLO? / KDYŽ SE OHLÉDNETE ZPÁTKY, CO BYSTE NEJRADĚJI ZMĚNIL Z VAŠICH ROZHODNUTI?

Měla bych říct, že nic? :-) Začala bych mnohem dříve a dělala bych méně kompromisů.