TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové

24. května 2019Partneři

TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové je organizací, která spojuje a propojuje. Studenty s praxí, začínající podnikatele s jejich zkušenějšími protějšky, inovativní nápady s mentory a investory, pedagogy a mladé lidi s novými technologiemi, zralé firmy s výzkumnými pracovišti a akademiky.

technologicke-centrum

Proč jste se rozhodl/i být partnerem grantového programu Nastartujte se?

Do programu jsme se zapojili už v minulém roce, a protože ho považujeme za velmi přínosný, rádi v navázaném partnerství pokračujeme. Věříme, že programy jako Nastartujte se mohou dodat začínajícím podnikatelům první důležitý impuls k rozjezdu podnikání. Náš podnikatelský inkubátor jim pak díky široké nabídce služeb, mentoringu a poradenství pomůže na jejich další cestě.

Náš podnikatelský inkubátor podporuje začínající i zkušené podnikatele. Klademe důraz zejména na poradenský a asistenční servis, individuální přístup a spolupráci s našimi partnery jak na mezinárodní, tak i regionální úrovni.

Spolupracujete/poskytli jste služby vítězům minulého ročníků grantového programu Nastartujte se – Jak se Vám s nimi spolupracovalo? V čem jste jim pomohli?

V loňském roce jsme poskytli poradenství a mentoring dvěma projektům z minulého ročníku programu. První byl Mamavis, vítěz loňského ročníku, s originálním řešením Priessnitzových obkladů. S jeho zakladatelkou Martinou Štefánkovou jsme řešili jak podnikatelský záměr, tak i ekonomiku projektu. Druhým úspěšným projektem byl brněnský Snowfeet, který využil konzultace v oblasti ochrany duševního vlastnictví i účetnictví. S oběma projekty se spolupracovalo velmi dobře a věříme, že pro ně byly konzultace přínosné. V TC HK se vždy snažíme řešit konkrétní potřeby začínajících podnikatelů, nejen podle zajetých šablon, ale naopak se přizpůsobit tomu, co firma potřebuje.

Co byste poradili začínajícím podnikatelům, kteří se přihlásí do letošního ročníku?

Začátky podnikání nejsou jednoduché. Nenechte se proto odradit neúspěchy, a naopak se radujte z každého úspěchu, který vás posouvá dál. Když si nebudete vědět rady, nebojte se říct si o pomoc – nemůžete být odborníkem na vše. V TECHNOLOGICKÉM CENTRU Hradec Králové vám rádi pomůžeme nejen v nelehkých podnikatelských začátcích.

Nejnovější