Skinners – vítězný projekt soutěže Nastartujte se 2015 šlape stále výš

26. října 2020Osobnosti

Od svého založení ušli pořádný kus cesty. Stále rostou a expandují po celém světě. Přečtěte si krátký článek o Skinners, jednom z prvních vítězů soutěže Nastartujte se a třeba najdete inspiraci i pro svůj projekt.

skinners

Co to vlastně jsou Skinners a kdo za nimi stojí?

Jedná se o speciální obuv, která připomíná spíše ponožku. Skinnersky jsou lehké a skladné - můžete je srolovat, takže v batohu nezaberou moc místa. Umožní vám naplno cítit spojení se zemí, po které jdete / běžíte a přitom máte chodidla chráněna před odřením nebo pořezáním. Takže spojují výhody chození na boso s ochranou běžných bot.

Autory tohoto inovativního nápadu a nyní majiteli úspěšné společnosti jsou Petr Procházka a Michaela Matějková. Vývoj i výroba probíhají v ČR, ale obchodní zastoupení mají po celém světě – od USA přes Evropu a blízký východ až po Japonsko.

Jaké úspěchy mají za sebou?

V roce 2015 se umístili na 1. místě v soutěži Nastartujte se a získali tak 300 000 Kč na rozvoj svého podnikání. Můžete se podívat na rozhovor s Petrem Procházkou, který proběhl krátce pro vyhlášení vítězů.

O rok později na kickstarter.com vybrali v přepočtu úžasných 16 mil. Kč. To také odráží fakt, že 80 % prodejů Skinners je realizováno v zahraničí.

V roce 2017 získali ocenění Red Dot Design.

Letos jsou Skinners opět na kickstarter.com, tentokrát s novou verzí 2.0. Aktuálně mají vybráno téměř 300 000 USD, přičemž jako cílovou hodnotu měli 40 000 USD. 

Podpořit je tam můžete i vy!

Kampaň poběží do 3. prosince 2020 a opět posune společnost blíže k dosažení cíle vyrobit 1 milion párů ročně. Pro letošní rok odhadují ve Skinners obrat na rekordních 65 mil. Kč.