TOP 5 projektů 2022

27. září 2022Články

Známe 5 finalistů soutěže pro začínající podnikatele Nastartujte se. Kdo z nich vyhraje 300 000 Kč a další ceny od partnerů Nastartujte se? To se rozhodne ve finálovém kole 10. 10. 2022 při prezentaci jednotlivých projektů.

nastartujtese_rgb_1

Zde přinášíme TOP 5 projektů 10. ročníku soutěže. Nezapomeňte, že 5.10. 2022 končí hlasování o Cenu veřejnosti. Nezapomeňte dát hlas svému favoritovi.

Pořadí projektů postupujících do finále je řazeno abecedně.

LENKY

destinio.pngJe smysluplné využití odpadových a zbytkových materiálů formou upcyklace.

LENKY dává druhou šanci odpadovému či designovou šanci recyklovatelnému materiálu. Cílem projektu je z něčeho nepotřebného vyrobit objekt, který potěší či poučí. Využitím takového materiálu si projekt klade za cíl dát najevo, že to co je hezké, nemusí být vždy jen nové a upcyklací může vzniknout plnohodnotný design.

 

>> Přejít na projekt LENKY

 

NAP - DOG PROTEIN BAR

Lunchbox.jpgJe pro všechny, co vyznávají aktivní životní styl a tráví svůj čas se psem nejen v přírodě. Firma vyrábí outdoorové jídlo pro psy. Nutričně vyvážené psí jídlo nejen na výlety a túry, ale i jako zdroj rychlé energie na cvičiště. Povahou, velikostí a váhou ideální do batohu. Jedná se o přírodní energii pro psí tělo z pečlivě vybraných a 100% přírodních surovin. Obal tyčinek je navíc koncipován pro další využití a snadno se zrecykluje..

 

>> Přejít na projekt DOG PROTEIN BAR

 

REKÁVA

Mioora.png

První chytrá logistika na kávovou sedlinu v Evropě. Cílem projektu je zkvalitnit třídění komunálního odpadu a snížit uhlíkovou stopu na území Prahy. Projekt poskytuje odpadovou službu kavárnám, firmám a dalším institucím, v rámci které zajišťuje svoz kávové sedliny prostřednictvím elektrického cargo kola a její následné ekologické využití jako hnojivo, např. při pěstování hlívy ústřičné.

 

 

>> Přejít na projekt REKÁVA

 

TACKERA

vegan_box.jpgJsou nápoje bez chemie, v sypké formě, tvořené a balené v harmonii s přírodou. Využívají přírodní extrakty z bylin, lyofilizované ovoce a přírodní sladidla. Zároveň se snaží myslet na naši planetu, a proto k balení jsou využity plně recyklovatelné a ECO-friendly sáčky. Prášková forma produktů navíc nabízí mnoho různých variant. Smíchání s vodou, mlékem, jogurtem nebo rovnou nasypat do pusy, každý si může přizpůsobit chuť tak, jak mu bude vyhovovat nejvíce.

 

>> Přejít na projekt TACKERA

 

TRAFFIC SMART

Mioora.pngJe řízení silniční dopravy pomocí optimalizace zelených fází světelných signalizačních zařízení dle aktuální dopravní situace. Projekt Traffic Smart využívá neuronovou síť k analýze aktuální dopravní situace za účelem zvýšit nejen plynulost, ale i bezpečnost dopravy a z dlouhodobého hlediska snížit náklady na provoz a údržbu dopravní infrastruktury. Neuronová síť detekuje a klasifikuje objekty z kamer umístěných na křižovatce, prioritizaci jednotlivých jízdních směrů zajišťuje matematická optimalizace. Tak bude řídicí systém křižovatky vědět, kde, kolik a jaký typ dopravních prostředků (a chodců) na křižovatce čeká a na základě těchto dat v reálném čase rozhoduje, které strany křižovatky dostanou zelenou fázi.

 

>> Přejít na projekt TRAFFIC SMART